Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΠΕΡΙΟΧΗ

Παραλία Φαλάσαρνα

12 χιλιόμετρα δυτικά της Κισσάμου βρίσκονται τα Φαλάσαρνα. Λόγω των παραλιών και της οικολογικής τους σημασίας, τα Φαλάσαρνα είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Κρήτης. Λόγω της ποικιλίας της χλωρίδας και πανίδας της καθώς και της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς τους, τα Φαλάσαρνα συμπεριλαμβάνονται στο δίκτυο Natura 2000.

Λιμνοθάλασσα του Μπάλου

17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κισσάμου βρίσκεται η περίφημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Ο Μπάλος είναι γνωστός για τα γαλαζοπράσινα νερά, την παρθένα ερημιά και το εξαίσιο μοναδικό τοπίο.

Παραλία Ελαφονήσι

Ένα μικρό νησάκι που ονομάζεται Ελαφονήσι (ή Ελαφόνησος) συνδέεται με την υπόλοιπη Κρήτη με έναν λεπτό ύφαλο που μπορεί να διασχιστεί σε ήρεμες θάλασσες. Το Ελαφονήσι διαθέτει μια υπέροχη παραλία με ροζ κοραλλιογενή άμμο και καθαρά νερά που μοιάζει με παράδεισο τροπικού νησιού.

Παραλία Κεδρόδασος

Η καταπληκτική παραλία Κεδρόδασος βρίσκεται 76 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων. Η παραλία είναι γεμάτη κέδρους και αμμόλοφους, δίνοντάς της μια εντελώς ξεχωριστή αίσθηση από τις άλλες παραλίες της Κρήτης.

Κίσσαμος

Η Κίσσαμος (ή Καστέλι) είναι 36 km ανατολικά των Χανίων και έχει περίπου 5000 κατοίκους. Η ομορφιά της Κισσάμου είναι ότι παρόλο που είναι μια ελληνική πόλη αφιερωμένη στον τουρισμό, δεν προσπαθεί να αλλάξει τη γνήσια ταυτότητά της.

Μονή της Παρθένου

Σε ένα μικρό λόφο στην Κίσσαμο, το μοναστήρι της Παρθένου είναι ένα γυναικείο μοναστήρι αφιερωμένο στη Ζωοδόχο Πηγή.
Ιδρύθηκε το 1905 και επικυρώθηκε το 1962.

Παραλία Μαύρος Μόλος

Η παραλία του Μαύρου Μόλου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την Κίσσαμο.
Έχουν ανακαλυφθεί ερείπια του αρχαίου λιμανιού της Κισσάμου στο μακρύ κόλπο που είναι γνωστός ως Μαύρος Μόλος.
Η πλειοψηφία των κολυμβητών της περιοχής συχνάζουν σε αυτήν την παραλία, η οποία λειτουργεί ως η κύρια παραλία της Κισσάμου.

Φρούριο Κισσάμου

Το πρώτο φρούριο του Castelli χτίστηκε στην τοποθεσία της αρχαίας Κισσάμου στις αρχές του 13ου αιώνα από τον Γενοβέζο πειρατή Enrico Pescatore. Όταν οι Ενετοί εξορίσαν τον Pescatore, το φρούριο έγινε κτήμα τους. Στη συνέχεια το αποκατέστησαν και το μετέτρεψαν σε στρατιωτικό αμυντικό κέντρο για την περιοχή.

Ανακαλύψτε την Κίσσαμο

ΜΙΚΡΟΙ ΘΗΣΑΥΡOI ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

Κάντε την κράτησή σας στο Aqua Marine και ανακαλύψτε όλα αυτά τα καταπληκτικά μέρη!